Kort na de start van mijn zelfstandig praktijk, kreeg ik de vraag van een zeer gedreven dame om een samenwerking aan te gaan. Meer bepaald had zij, Belinda, de drang en motivatie om zelf granola te fabriceren, maar niet zomaar granola, het moest en zou GEZONDE granola worden.
Na maanden samenwerken, ik de theorie, Belinda de praktijk, zijn we tot een zeer mooi resultaat gekomen.
Granola, intussen al in verschillende smaken te verkrijgen, die voldoet aan alle gezondheidsnormen. Meer bepaald: de calorieën, vezels, gezonde vetten,…

Al onze granola’s zijn suiker, vet en calorie-arm. En als er toegevoegde vetstoffen zijn, zijn dat gezonde onverzadigde vetten. Als er toegevoegde suikers zijn, is dat honing in zeer beperkte mate.
Beter nog, de “healthy freak” granolasoort is zonder toevoegingen van vetten of oliën EN zonder toevoegingen van suikers. Er is ook geen suiker-vervanger toegevoegd, zoals honing, agavesiroop, zoetstoffen (aspartaam,..),… En DIT maakt nu het verschil met andere granolasoorten. Plus…super LEKKER!
Daarbij zijn ze ambachtelijk gemaakt, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen, ….

Ook hebben we al heel wat gezonde granenkoekjes samengesteld. Koekjes gemaakt uit de granola’s, nl de “bites” . Maar ook volkoren haverkoekjes en speltkoekjes.
Onlangs de topper…”suikervrije, volkoren speltkoekjes”!! Deze zijn niet enkel gezond maar bevatten ook minder calorieën… Mmmmm… heerlijk genieten bij een lekker kopje koffie. Zo kan een koekje bij de koffie toch een gezond verwen-momentje zijn!

Te verkrijgen bij:

Vragen? dejonghels@telenet.